Hirdetések

Rovatok

Ingatlanmagazin

Hirdetés

Linkek

Keresés

Friss topikok

Erős forint - vajon most kell lakáshitelt felvenni?

2008.07.17. 16:16 | ingatlanguru | 1 komment

Címkék: ingatlan hitelkamat ingatlanhitel ingatlanmagazin deviza árfolyam

Az erős forintnak köszönhetően akár több ezer forinttal is csökkennek egyes devizaalapú hitelek törlesztőrészletei. Ha azonban ilyen vagy még gyorsabb ütemben vesszük fel a devizaalapú lakáshiteleket, néhány év múlva komoly problémákkal szembesülhetünk.


  • Mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás?
  • Ezresekkel csökkentek a lakáshitelek törlesztőrészletei
  • Forintban kellene fixálni a törlesztéseket
  • Nem érdemes az árfolyam alapján lakáshitelt felvenni

ugrás a teljes cikkre: Erős forint - vajon most kell lakáshitelt felvenni?

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr58572875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsömbi · http://www.zsombe.eu 2008.07.17. 16:38:20

Véleményem szerint most nem szabad felvenni lakáshitelt, hiszen túl erős a Forint. Devizaalapú hitelt akkor érdemes kötni, mikor nagyon gyenge a Forint, hiszen ekkor a devizában kifejezett hitelünk összege sokkal kevesebb lehet, mint erős Forint esetében. Egy példa: 10.000.000 Ft esetén ha mondjuk 165 Ft-ba kerül 1 CHF, akkor kölcsönkérelmünk összege 60.606 CHF. De ha 140 Ft 1 CHF, akkor már a hitelünk 71.429 CHF, ami bizony több, mint 10 ezer svájci frankkal több!

A mostani helyzet azoknak kedvez igazán, akik még akkor kötöttek deviza alapú hitelszerződést, amikor a Forint gyengébb volt.
süti beállítások módosítása